Η λαθροθηρία καλά κρατεί...!

 

22 Ιανουαρίου 2013

H Kόστα Ρίκα απαγορεύει το κυνήγι

 

11 Δεκεμβρίου 2012

 

Στην απαγόρευση του κυνηγιού ως άθλημα προχώρησε η Κόστα Ρίκα μετά την αντίστοιχη ψηφοφορία στο Κογκρέσο της. Η πρόταση για την απαγόρευση προήλθε από λαϊκή πρωτοβουλία και μάζεψε 177.000 υπογραφές δύο χρόνια πριν. Είναι, μάλιστα, η πρώτη που καταφέρνει να φτάσει έως το Κογκρέσο.

 

Η Κόστα Ρίκα αποτελεί την πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που απαγορεύει το κυνήγι ως άθλημα, μια πράξη που συμβαδίζει με τη γενικότερη περιβαλλοντική νοοτροπία της. Σύμφωνα με το νέο νόμο, όποιος πιαστεί να κυνηγά αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τέσσερις μήνες ή πρόστιμο ύψους 3.000 δολαρίων. Στον νόμο περιλαμβάνονται και μικρότερες ποινές για όσους αιχμαλωτίζουν άγρια ζώα ή τα κρατούν ως κατοικίδια. Η χώρα με τους 4.500.000 κατοίκους είμαι μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στον κόσμο, ενώ το 25% της γης της έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή ή είναι εθνικά πάρκα.

 

http://www.guardian.co.uk/environment/2012/dec/11/costa-rica-bans-hunting-sport

 

http://www.taneasou.net/?p=89739

Απαγόρευση θήρας στη Γαύδο λόγω εξόντωσης της πανίδας από τους "οικολόγους" και "διαχειριστές" της φύσης κυνηγούς!

 

19 Απριλίου 2012

 

Κύριε Παπαδόδημα, δεν έσωσαν τη Γαύδο οι κυνηγοί;


Η απόφαση του Δασαρχείου Χανίων επί της ουσίας ακυρώνει ένα αστείο επιχείρημα του προέδρου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Νίκου Παπαδόδημα, το οποίο τόλμησε, να το επικαλεστεί και μέσα στην αίθουσα δικαστηρίου, για να υποστηρίξει το πόσο επωφελής για το περιβάλλον είναι η κυνηγετική δραστηριότητα.

 

Ο κ. Παπαδόδημας μέσα στην αίθουσα του 10ου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών είπε στις 30 Ιανουαρίου 2012 προκειμένου να υπερασπιστεί τους καλούς κυνηγούς έναντι των κακών λαθροθήρων (τους οποίους καταδικάζει), ότι μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το στόμα του κ. Δήμα και του κ. Γιούνκερ ειπώθηκε κάποτε το εξής: «Αν θέλετε να σώσετε μια περιοχή δώστε την στους κυνηγούς!».

 

Προφανώς η Γαύδος και η πανίδα της δεν σώθηκαν από τους κυνηγούς… αντιθέτως μάλιστα!

Στην Τήλο απονέμεται το βραβείο της EuroNatur για την προστασία των αποδημητικών πουλιών

 

"Η Τήλος ωστόσο είναι ένα από τα λίγα θετικά παραδείγματα. Σε άλλα ελληνικά νησιά, αλλά και στην Κύπρο, στη Μάλτα και στα ανατολικά νησιά της Αδριατικής παραλίας η κατάσταση είναι ολέθρια. Εντατικό κυνήγι πουλιών οδηγεί σε πολλές χώρες ώστε οι απαιτούμενοι χώροι αναπαυτικών στάσεων στην θάλασσα και στις παραλίες να καθίστανται σε παγίδες θανάτου. «Είναι ακόμη πιο σημαντικό να έχουμε θετικά παραδείγματα όπως αυτό της Τήλου, που δίνει ελπίδες και ενθαρρύνει» αιτιολόγησε το βραβείο ο Φόγκμανν. Η απονομή του βραβείου EuroNatur 2009 προς το νησί Τήλος είναι ένα φανερό ορόσημο στα πλαίσια της εκστρατείας της EuroNatur «τόπος τέλεσης αδικήματος κυνηγίου πτηνών Αδριατική». Διότι το μικρό νησί φανερώνει εντυπωσιακά ότι υπάρχουν πειστικές εναλλακτικές για το κυνήγι των πουλιών".

Η Εκκλησία ξαναευλογεί τα όπλα

 

1 Μαρτίου 2012


Ο Mακαριότατος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, που πριν μερικούς μήνες έστελνε χαιρετισμό στην  ημερίδα της Π.Σ.Ε.Ζ.Σ. και της Π.Φ.Π.Ο «Α΄ Συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Φιλοζωικής Κουλτούρας στην Ελλάδα του Σήμερα» λέγοντας εκείνο το πολύ ωραίο ότι «τα ζώα έχουν θεόσδοτη αξιοπρέπεια» και ότι «...Δεν απέχουμε δε από την αλήθεια αν ισχυρισθούμε πως όποιος αγαπά και σέβεται τη θεία δημιουργία αγαπά τα δημιουργήματα εν καθ’ εν και πως όποιος αγαπά τα δημιουργήματα σέβεται και τιμά τον άκτιστο και άρρητο Δημιουργό», έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στις 14 Φεβρουαρίου 2012 και «ευλόγησε» την έναρξη της εκστρατείας που ξεκινούν οι κυνηγοί, προκειμένου να ενισχύσουν τα συσσίτια αλληλεγγύης της Αρχιεπισκοπής για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας των χαλεπών καιρών.

 

Πρόκειται για τη λεγόμενη στρατηγική win-win κατά την οποία όλοι οι συμμετέχοντες έχουν κάτι να λαβαίνουν, με τον έναν τρόπο ή τον άλλο. Έτσι ο μεν Μακαριότατος και η εκκλησία θα λάβουν «τα καραβάνια αλληλεγγύης» από τους κυνηγούς, οι δε κυνηγοί έλαβαν τις ευλογίες του Μακαριότατου και τώρα θα μπορούν να διατυμπανίζουν με περίσσιο θάρρος ότι εκτός από «φιλόζωοι», «οικολόγοι», «φυσιολάτρες» και «διαχειριστές της φύσης», είναι και ενάρετοι!

 

Εν πάση περιπτώσει, άλλος ένας Φλεβάρης φεύγει παίρνοντας μαζί του αυτό το απεχθές, αλλά ευγενικό κατά τα άλλα, σπορ. Φέτος, οι κυνηγετικές άδειες μειώθηκαν κατά 10% από την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο. Εμείς ευχόμαστε ολοψύχως την επόμενη χρονιά να έχουμε μία μείωση της τάξεως του 100%.

 

Το κυνήγι αποτελεί βιασμό για τη φύση και τη ζωή. Οι λάτρεις του είδους επιβεβαιώνουν την επιστημονική υπόθεση ότι γονίδια των Νεάντερταλ υπάρχουν ακόμα στο σύγχρονο άνθρωπο. Απόδειξη ότι ο ψυχικός τους κόσμος είναι το ίδιο «λίθινος» με την εποχή στην οποία νομίζουν ότι βρίσκονται ακόμη. Ψυχικές αξίες όπως είναι η ενσυναίσθηση και η συμπόνια προς εκείνα τα πλάσματα που ματώνουν και ψυχορραγούν όντας ανυπεράσπιστα, απουσιάζουν όπως ακριβώς απουσίαζαν και από τον άνθρωπο της λίθινης εποχής όταν τα σκότωνε για να τα φάει και να ντυθεί. Μόνο που τότε δικαίως απουσίαζαν, αφού προσπαθούσε να εξασφαλίσει την επιβίωσή του! 

 

Κρατικοί λειτουργοί σε τσιμπούσι με μενού ελάφι στα κάρβουνα!

 

23 Φεβρουαρίου 2012

 

Το www.rodosalarm.gr σε χθεσινό δημοσίευμα του αναφέρεται σε ένα τσιμπούσι, που έγινε στη Ρόδο την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012. Το γεύμα διοργανώθηκε στην εξοχική κατοικία γνωστού οικονομικού παράγοντα του νησιού και σε αυτό πήραν μέρος κρατικοί λειτουργοί και δημόσιοι υπάλληλοι με σημαντικές θέσεις. Το μενού περιελάμβανε ελάφι στα κάρβουνα και ντολμαδάκια με κιμά από ελαφίσιο κρέας αλλά και επιπλέον είδη κρέατος από θηράματα, που είχαν κυνηγηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό…

 

Μόλις η είδηση κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα ο μεγαλοπαράγοντας, είπε για να δικαιολογηθεί, ότι ο ίδιος δεν έχει σχέση με τη λαθροθηρία, ούτε είναι κυνηγός. Εκείνος μπορεί να μην ασκεί αυτά τα «ευγενή σπορ», που ρημάζουν την πανίδα της Ελλάδας, όμως προφανώς πλήρωσε κάποιον λαθροκυνηγό και εκτέλεσε την εντολή του, δηλαδή να τον προμηθεύσει – με το αζημίωτο – με κρέας ελαφιού.

 

Για το μενού οι συνδαιτυμόνες είχαν συνεννοηθεί αρκετές μέρες πριν. Συνεπώς κανείς τους δεν μπορεί να ισχυριστεί, ότι ξαφνιάστηκε καθώς ο οικοδεσπότης καμάρωνε αρκετές μέρες πριν γι’ αυτό που θα τους προσέφερε! Η έξαρση της λαθροθηρίας των ελαφιών στη Ρόδο αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ότι δεν είναι μύθος. Η λαθροθηρία σε βάρος ελαφιών είναι ευκολότερη τώρα, καθώς ο αριθμός τους τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε σημαντικά.

 

Τα ζώα βόσκουν συχνά κοντά σε χωριά και σε αγροτικούς δρόμους. Συχνά τα συναντάμε κοντά σε αγροκτήματα και σε κεντρικούς δρόμους του νησιού. Μάλιστα συχνά αποτελούν και αιτία τροχαίων ατυχημάτων. Το ελάφι της Ρόδου (Dama dama ή κοινώς Πλατόνι) είναι ενδημικό προστατευόμενο είδος. Οι κρατικοί λειτουργοί όφειλαν να αντιδράσουν και να καταγγείλουν το έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος του περιβάλλοντος της περιοχής τους. Προτίμησαν να σιωπήσουν, να υποκύψουν στην κοιλιοδουλία και την καλοπέραση τους, ενισχύοντας έτσι και τις «επαφές» τους.

 

http://www.zoosos.gr/article/1171/kratikoi-leitourgoi-se-tsibousi-me-menou-elaphi-sta-karvouna

 

Κι άλλη μια φυσιολατρική τουφεκιά από τους φυσιολάτρες κυνηγούς!!!

 

22 Φεβρουαρίου 2012

 

Στις 21 Φεβρουαρίου το απόγευμα, έφεραν στο φιλοζωικό σύλλογο "Κιβωτό Κέρκυρας" ένα θαυμάσιο τεράστιο γεράκι με το φτερό του γεμάτο σκάγια, από το χωριό Δουκάδες.

 
Κυνηγοί, το γεράκι δεν είναι κατάλληλο για φαγητό. Κυνηγοί, για άλλη μία φορά σας λέμε, μην καταστρέφετε την Κερκυραϊκή πανίδα.


Κιβωτός Κέρκυρας

Δεν πάμε να αφαιρέσουμε τη ζωή από μερικά ζώα το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας;

 

16 Φεβρουαρίου 2012

 

"Επειδή έτσι όπως σας κόβω δεν θα έχετε κανονίσει κάτι για τις 26 Φεβρουαρίου, ο Όμιλος Φίλων Αθανασίου Γιαννόπουλου φρόντισε για εσάς. Στα πλαίσια της Κοινωνικής Παρέμβασης και Δράσης μπορείτε να αφαιρέσετε τις ζωές μερικών ζώων ενώ παράλληλα θα έρθετε και πιο κοντά με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας."

 

Ολόκληρη η πρόσκληση του Ομίλου Φίλων Αθανασίου Γιαννόπουλου:

http://www.parapolitiki.com/2012/02/blog-post_7469.html

 

Εμείς τι να ευχηθούμε τώρα; Βρε δεν πάτε να αφαιρέσετε καλύτερα τη δική σας τη ζωή μπας και ξεβρωμίσει λίγο αυτός ο τόπος;

Φωνάζουν τ' άγρια να διώξουν τα ήμερα

 

8 Φεβρουαρίου 2012

 

Ο λόγος για τους συμπολίτες μας που με περίσσια ακαρδοσύνη πυροβολούν τα τριχωτά και τα πτερωτά της πατρίδας μας και που στρέφονται και πάλι κατά της αθωωθείσας Μάριζας Χριστοδούλου, εκπροσώπου της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων. Επειδή η μέρα που αθωώθηκε από το 10ο 3μελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θεωρήθηκε αποφράδα ημέρα για το κυνήγι και οριοθετεί την αρχή του τέλους της κυνηγετικής δραστηριότητας, θέλουν να σύρουν και πάλι σε νέα δίκη την εκπρόσωπο των ζωοφιλικών σωματείων. Αλλά τι να πει κανείς, άνοες άνθρωποι μωρία πράττουν!

 

Ρόζα Μηνακούλη

«...Τα ζώα έχουν μάθει προ πολλού να σωπαίνουν στο πλησίασμά του, να αποφεύγουν, σαν τον χειρότερο λεηλατητή, το πλάσμα εκείνο που σκοτώνει παρά φύση, χωρίς να του το υπαγορεύει η ανάγκη επιβίωσης. Kαι έτσι, η γαλήνια σιωπή των εξοχών μας δεν είναι παρά η απτή απόδειξη του τρόμου που έσπειρε εκεί ο άνθρωπος»

 

Stephane Audeguy